TERVETULOA

1.11.2015

                                            Helppo kurpitsakeitto
                                       
                                   " I never met a pumpkin I didn't like. "


Tässä viileiden syys- ja talvipäivien piristykseksi helppo ja hyvä kurpitsakeitto- ohje. Reseptiä voi muunnella oman mielen mukaan, vaihtaa aineksia ja mausteita sen mukaan mitä kaapeista sattuu löytymään tai mitä sattuu tekemään mieli. Myös ainesosien määrää ja suhteita voi tietenkin säännöstellä oman tarpeen mukaan. Itse sain tästä yhden ison normi kattilallisen soppaa.


Ainekset:

Myskikurpitsaa 1/2Bataattia 1/2Porkkanaa 2kplOmenaa 1kplSitruunanmehua Valkosipulia 1 kynsiVoita/ margariinia 20-50g nestettä (vettä + maitoa,kermaa tms.) n. 8 dlSulatejuustoa n.200gSuolaa Pippuria Inkivääriä




  1. Pese, kuori ja kuutio puolikas kurpitsa sekä poista siemenet.
  2. Pese, kuori ja kuutioi puolikas bataatti, kaksi porkkanaa, omena ja valkosipulin kynsi.




  1. Laita kattila liedelle ja sulata rasva.
  2. Lisää kattilaan valkosipulit ja kuulota niitä hetki.



5. Jos käytät porkkanaa kannattaa ne lisätä ensimmäisenä kattilaan, koska ne kypsyvät kauemmin kun muut käytettävistä aineksista. Lisää siis porkkanat kattilaan ja kaada joukkoon hieman vettä, jotta porkkanat alkavat pehmenemään ja kypsymään.
6. .Lisää loput kasvikset kattilaan ja lisää nesteen määrää.
7. Anna Kasvisten kypsyä välillä lisäten vettä joukkoon. Älä kuitenkaan lisää nestettä liikaa,sillä keiton tulee olla melko sosemaista.
8 .Kun kasvikset ovat niin pehmeitä, että ne saa helposti muussattua, ota kattila pois liedeltä ja soseuta ne varovasti esim. sauvasekoittimella.
9. Mausta kasvissose suolalla, pippurilla ja inkiväärillä tai haluamillasi mausteilla. Voit myös lisätä vielä sitruunamehua.
10. Lisää soseen joukkoon tarvittava määrä maitoa, määrä riippuu siitä kuinka ”juoksevaa” tai paksua keitosta haluat ja lopuksi vielä sulatejuusto joukkoon.
11. Kuumenna keittoa vielä miedolla lämmöllä, jotta juusto sulaa ja sekoittuu keiton sekaan.
12. Tarkista maku, soseuta keitto vielä halutessasi uudelleen ja nauti.











- Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti